Tonttutyttöjä

Näin joulun aikaan sitä kiinnittää huomiotaan kaikenlaiseen. Muun moassa siihen, että jokaisessa nettisarjakuvassa tuntuu olevan erityinen jouluruutu, joka julkaistaan jouluaattona tai joulupäivänä. Joskus siinä saattaa olla sarjan kaarti kerääntyneenä lahjoineen joulukuusen alle. Varsin usein kuitenkin siinä on joku sarjan naishahmoista seksuaalisesti vihjailevaan tonttuasuun puettuna. Tätä kutsutaan fanipalveluksi ja juustokakuksi.

Kohtalaisen huvittuneena näet havaitsin, että RSS-lukijaani oli ilmestynyt kahteenkin lukemaani sarjaan sellainen, nimittäin Questionable Contentiin ja Freakangelsiin. Lisäksi siitä yhdestä, jonka nimeä ei saa mainita ja jota en seuraa aktiivisesti (riittää kun avaa jonkun epäuskon vallassa möyrivän kanssasielun irkkiin pasteaman linkin), sellainen tietenkin löytyy myös.

Warren Ellis. Nyt ihan oikeasti. Joku raja. Vasta edellisellä sivulla oli ollut seitsemän vuotta vanha nörttikulttuuriviittaus.